ГоловнаРеєстраціяВхід Сб, 20.04.2024, 10:22
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Грудень » 1 » Відбулося засідання комісії по визначенню опорних шкіл району
13:59
Відбулося засідання комісії по визначенню опорних шкіл району

 

   Діюча мережа загальноосвітніх навчальних закладів, особливо сільської місцевості, за наявної матеріально-технічної бази, кадрового потенціалу, низької наповнюваності шкіл і класів учнями, відсутності в значній частині загальноосвітніх закладів паралельних класів не забезпечує умов для впровадження профільного навчання.
   До того ж, у малокомплектних школах відсутні умови для здійснення ефективного виховного навчально-виховного процесу, виховної, гурткової роботи, розвитку творчих нахилів та здібностей школярів. У зв’язку з цим і виникає необхідність приведення мережі навчальних закладів  у відповідність та для створення умов для всебічного розвитку дитини як особистості, розвитку її талантів, розумових і фізичних здібностей через систему багатопрофільної дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти. Крім того навчання учнів у малокомплектних школах надзвичайно дороговартісне.
   Тому оптимальним рішенням є розширення мережі опорних шкіл району. Такі заклади зможуть отримати суттєве фінансування, що дозволить забезпечити рівний доступ до якісної освіти, а також вирішити питання ефективності використання ресурсів.
   З минулого року на Ізяславщині вже діє один опорний навчальний  заклад – Ізяславський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ім.О.Онищука, гімназія», на який виділено додаткові кошти на поліпшення матеріально-технічної бази, а відповідно для підвищення якості навчання учнів.
   Цього року за рішенням двадцять п´ятої сесії Ізяславської районної ради сьомого скликання № 19 від 11.10.2017 р. «Про затвердження Умов проведення районного конкурсу на визначення опорної школи» розпорядженням голови районної ради було затверджено склад районної конкурсної комісії на визначення опорної школи. До складу цієї комісії увійшли заступник голови райдержадміністрації Володимир Левченко, працівники відділу освіти, молоді та спорту, а також управління фінансів райдержадміністрації, райкому профспілки працівників освіти і науки, та депутати районної ради. Очолив комісію заступник голови районної ради Михайло Борисюк.
   29 листопада відбулось засідання вищезгаданої комісії, яка визначала переможця.  
   На її розгляд було представлено п’ять заявок від загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів із відповідними матеріалами, а саме: Білогородська, Михнівська, Сахновецька, Новосільська загальноосвітні школи І-ІІІ ст. та Плужненський НВК.
    У ході засідання директори шкіл району презентували свої навчальні заклади відповідно до затверджених умов конкурсу, зосередивши увагу присутніх на матеріально-технічній базі, складі та досягненнях педагогічного колективу, науково-методичному забезпеченні навчально-виховного процесу, профілі навчання і поглибленому вивченні предметів, результативності роботи навчального закладу, виховній роботі, заходах з енергозбереження, додаткових джерелах фінансування, запровадження інклюзивної форми навчання.
   Також учасники конкурсу презентували своє бачення ефективної моделі опорної школи як центру освітнього округу, діяльність якої буде спрямовано на створення умов для здобуття учнями якісної загальної середньої освіти. 
   Найбільше питань порушувалось стосовно успішності учнів та результатів ЗНО, кадрового потенціалу, матеріально-технічного забезпечення, наповнюваності класів та реалізації підвозу дітей з навколишніх сіл.
   За результатами розгляду поданих на конкурс пропозицій комісією прийнято рішення про визначення двох переможців конкурсу, якими стали Білогородська ЗОШ І-ІІІ ст. та Плужненський НВК. Спочатку на сесію районної ради буде винесено клопотання про визнання опорним закладом Білогородську ЗОШ, а з наступного року – Плужненський НВК.
   Головуючий комісії зазначив, що на підставі рішення конкурсної комісії відділом освіти районної державної адміністрації буде розроблено та подано на затвердження депутатами районної ради проект рішення про визначення опорних шкіл.

Фотогалерея 1

Фотогалерея 2

Переглядів: 427 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0