ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 29.03.2024, 12:03
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2018 » Червень » 26 » Завершилась робота пришкільних таборів району
08:50
Завершилась робота пришкільних таборів району

Непомітно пролетів ще один навчальний рік. Розпочалися довгоочікувані канікули, але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, друзів, різноманітних розваг.

Традиційно в травні стартувала оздоровча кампанія «ЛІТО – 2018».

29 травня розпочали свою роботу пришкільні табори з денним перебуванням та туристсько-краєвзнавчий наметовий табір «Січ» в с. Велика Радогощ. У кожному таборі школярі поєднували відпочинок з розважальними та пізнавальними заходами. Цього року діяли такі пришкільні табори відпочинку: на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, ліцей» ім. О. Кушнірука функціонував табір «Світанок»  спортивного профілю, при Ізяславському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5 ім. О. Онищука, гімназія» - англійський мовний табір «Промінь» із залученням у періоді з 06 по 12 червня волонтера із Великобританії Джосефа Вільямса, на базі Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – табір культурно-масового спрямування «Сонечко», на базі Поліської ЗОШ І-ІІ ст. функціонував табір «Світанок» спортивно-туристського спрямування.

         Відповідно до планів роботи пришкільних таборів відпочинку, кожний день проходив по – особливому цікаво, змістовно, мав свою мету та завдання. Протягом 14 днів відпочинку для дітей було організовано та проведено ряд заходів:  велопробіг вулицями  рідного міста під гаслом «З Україною в серці»,  флешмоб «Свято миру і дитинства – найсвятіше на землі», спортивні змагання «Веселі старти»,  конкурс малюнків на асфальті «Літо – 2018», День мистецтва, День спорту, турнір з настільного тенісу, конкурс співучих талантів, День танцю, День липового чаю, танцювальні флешмоби, День туризму. Також школярі відвідали свято нагородження обдарованих дітей району «Зоряний Олімп», районний конкурс - рейтинг сузір’я учнівського самоврядування в номінації «Шкільні прес-центри» та виставу «Країна творчості». Пришкільні табори відпочинку здійснили ряд поїздок та екскурсій на територію міста та за його межами: екскурсію в ПП «Ізяславська швейна фабрика» та ДП «Ізяславське лісове господарство», поїздку до районного туристсько-краєзнавчого наметового табору «Січ» в с. Велика Радогощ, подорож до зоопарку у м. Рівне, екскурсія до дендрологічного парку «Шепетівський», поїздку у м. Львів, пізнавальну подорож в Ізяславську дитячу школу мистецтв та Ізяславську районну дитячу бібліотеку. Протягом трьох тижнів відпочинку табори періодично відвідували Ізяславський районний Будинок творчості дітей та юнацтва та Ізяславську дитячо-юнацьку спортивну школу, де працівники закладів організовували для дітей різноманітні конкурси, майстер-класи, змагання, естафети, вікторини, святкові заходи.

Діяльність пришкільних таборів була спрямована на організацію дозвілля і відпочинку, зміцнення здоров’я, задоволення інтересів і духовних запитів дітей.

         Окрім пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей Ізяславського району, в с. Велика Радогощ функціонував туристсько-краєвзнавчий наметовий табір «Січ», який діє на базі Великорадогощанського січового товариства М’якотівської сільської ради. З 29 травня по 15 червня в таборі пройшло 3 зміни.

Наметовий табір є позашкільним оздоровчим закладом, метою діяльності якого є реалізація права кожної дитини на повноцінний відпочинок, оздоровлення, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб. Табір організовується з метою виховання підростаючого покоління бути фізично міцним, загартованим, оволодівати технікою пішохідного туризму, залучати учнівську молодь до активних форм відпочинку, популяризації туризму, популяризації здорового та безпечного способу життя серед дітей та молоді, підготовки їх до дій у надзвичайних ситуаціях, а також з метою патріотичного виховання.

Основою освітньо-виховної роботи у таборі обрано систему козацької педагогіки. Колектив працівників табору на чолі із його начальником Надією Гаврилюк  прагне цікаво та доступно ознайомити дітей із історією українського козацтва та із багатою і самобутньою культурою українського народу. Крім того, у роботі із дітьми широко використовується досвід роботи Великорадогощанського січового товариства.

Під керівництвом досвідченого викладача із козацької педагогіки та козацького гарту Миколи Мельника хлопці та дівчата дізнаються чимало цікавого із життя, побуту, звичаїв та військового вишколу українських козаків. Спільно із своїм наставником діти вчаться розкладати справжню козацьку ватру, набувають теоретичних і практичних навиків із різних видів козацьких бойових мистецтв (боротьба, козацький герць, змагання«лава-на-лаву»). Особливе захоплення викликають, як у хлопців так і дівчат, практичні заняття із уміння користуватися шаблею, «гасилом», нагайкою, списом. Чимало дітей, подолавши власні острахи і зібравши усю свою силу волі, наслідуючи приклад Миколи Мельника, ходили босоніж по жару з розкладеної власноруч козацької ватри, для якої самі ж збирали хмиз у лісі.

Протягом першої та другої табірної зміни відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичноїгри«Сокіл» («Джура»). По завершенню табірної зміни кожна дитина отримала від організаторів такого літнього відпочинку відповідне посвідчення.

Перебування у таборах принесло дітям неповторні відчуття, враження від нових місць та участі у різноманітних заходах, що допомагало розкривати творчі здібності та виявити таланти. Вихованці були задоволені і водночас засмучені тим, що час перебування у таборах так швидко добіг кінця.

Попереду ще веселі літні канікули, які допоможуть нашим вихованцям набратися нових сил,відпочити, оздоровитися, пізнати багато цікавого, духовно збагатитися, отримати яскраві враження, активно пізнати світ та себе в ньому.

До нової зустрічі у навчальному році!

Переглядів: 318 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0