ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 19.04.2024, 17:03
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Червень » 16 » Відпочинок за принципами козацької педагогіки
13:29
Відпочинок за принципами козацької педагогіки

   Вже не один рік на базі Великорадогощанського січового товариства, що діє при Великорадогощанській  ЗОШ І-ІІ ст., діє районний оздоровчий туристсько–краєзнавчий наметовий табір «Січ»  відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської районної державної адміністрації. 
   Протягом червня поточного року вже проведено дві зміни. На третій зміні табору «Січ» перебуває 25 дітей із Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1 та Білівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок» із вчителем фізичної культури Ларисою Калашник.
   Табір був створений з метою популяризації активного пізнавального відпочинку серед дітей середнього та старшого шкільного віку закладів освіти Ізяславського району. Програма роботи табору насичена пізнавальними заходами,  іграми та змаганнями. Наметовий табір дає змогу дітям змістовно відпочити, отримати нові знання та навички, проявити себе у нових для себе видах діяльності. 
   Основою освітньо-виховної роботи у таборі обрано систему козацької педагогіки. Колектив працівників табору на чолі із його начальником Надією Гаврилюк  прагне  у цікавій та доступній формі ознайомити дітей із історією українського козацтва та із багатою та самобутньою культурою українського народу. Крім того у роботі із дітьми широко використовується досвід роботи Великорадогощанського січового товариства. Вихованці табору, на початку зміни, знайомляться із життям організації: відвідують курені козачат та джур, каплицю, курінь для спортивних справ, світлицю дан та лель, музей народних ремесел та власне із матеріалами  життя та діяльності своїх однолітків із Великорадогощанської Січі.
   А чого варте життя на свіжому повітрі у туристичних наметах і приготована власноруч на вогнищі смачна їжа.
Під керівництвом досвідченого виховника із козацької педагогіки та козацького гарту Миколи Мельника хлопці та дівчата дізнаються чимало цікавого із життя, побуту, звичаїв та військового вишколу українських козаків. Спільно із своїм наставником діти вчаться розкладати справжню козацьку ватру, набувають і теоретичних і практичних навиків із різних видів козацьких бойових мистецтв (боротьба, козацький герць, змагання «лава-на-лаву»). Особливе захоплення викликають, як у хлопців так і дівчат, практичні заняття із уміння користуватися шаблею, «гасилом», нагайкою, списом. Чимало дітей, подолавши власні острахи і зібравши усю свою силу волі, наслідуючи приклад Миколи Мельника, ходили босоніж по жару із розкладеної власноруч козацької ватри, для якої самі ж і збирали хмиз у лісі.
   Крім набуття нових знань та умінь вихованці табору проявляють спортивні навики у різних  змаганнях із різних видів спорту: футбол, волейбол, метання диску, тощо. Також діти мають можливість попливати у човні та порибалити.
   А як на природі без веселої пісні - сучасної української естрадної та народної, і звичайно традиційної туристської  пісні біля вогнища на гітарі. Про своє життя в таборі діти розповідають у власноруч виготовлених стіннівках.
   По завершення табірної зміни кожна дитина отримає від організаторів такого літнього відпочинку відповідне посвідчення.

Фотогалерея та відеоматеріали

Переглядів: 281 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0