ГоловнаРеєстраціяВхід Чт, 25.04.2024, 02:16
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Серпень » 29 » Відбулась розширена колегія відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації
13:55
Відбулась розширена колегія відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації

   Голова районної державної адміністрації Борис Яцков 29 серпня взяв участь у розширеному засіданні колегії відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, яке провела начальник відділу Валентина Пилипчук. У роботі колегії також взяли участь: заступник голови райдержадміністрації Володимир Левченко, заступник голови районної ради Михайло Борисюк, заступник Ізяславського міського голови Любов Калитюк,  директори закладів освіти району, голови батьківських комітетів загальноосвітніх навчальних закладів району, сільські голови району, голови профспілкових комітетів, тощо.
   На розгляд колегії було винесено питання про підсумки роботи закладів освіти Ізяславського району за 2016/2017 навчальний рік та завдання на 2017/2018 навчальний рік.
   Із вітальним словом до учасників колегії звернулись: голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Борис Яцков, заступник голови районної ради Михайло Борисюк, заступник Ізяславського міського голови Любов Калитюк.
   Звертаючись до присутніх, голова районної державної адміністрації Борис Яцков зазначив, що зміни в політичному, соціально-економічному житті нашої країни, зростаючі вимоги суспільства до якісної освіти спонукають як до радикальних реформ в українській освіті, так і до поступових кроків для її удосконалення. «Сьогодні перед освітянами постає питання: «Як забезпечити сучасну якісну освіту для успішності людини упродовж всього її життя?». Нове освітнє законодавство орієнтується саме на цей запит сучасного суспільства» - наголосив Борис Олександрович.
   Також він акцентував увагу на тому, що формульними розрахунками школи району забезпечені фінансуванням повністю, але реально ми його не бачимо, адже малокомплектні школи «відтягують» на себе ці кошти.   У цих школах вартість навчання одного учня у кілька разів перевищує показник вартості.  Тож, одним із основних завдань по реформуванню освітньої галузі району є вихід на середньоукраїнські показники кількості учнів у класі та співвідношення кількості учнів і вчителів. Це стане однією із передумов переходу до «бюджетування, яке зорієнтоване на результат».
   Перед членами колегії та присутніми із доповіддю «Про підсумки розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2016/2017 начальному році та завдання на новий навчальний рік» виступила начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валентина Пилипчук.
   У доповіді Валентина Пилипчук зробила ґрунтовний аналіз діяльності освітньої галузі Ізяславського району за роботу в період 2016/2017 навчального року. Зокрема доповідачем було зазначено, що сьогодні освіта  починає займати провідне місце у стратегії державної політики країни. Якісні показники розвитку освіти визначають ефективність суспільного поступу України у забезпеченні та гарантуванні права на здобуття безкоштовної якісної загальної середньої освіти.
   Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації окреслила успіхи педагогів та учнів, працівників дошкільних і позашкільних закладів району. Разом з тим було наголошено на існуючих в галузі проблемних питаннях та окреслено шляхи із їх вирішення.
   В обговоренні доповіді взяли участь та виступили: Мислятинський сільський  голова  Ірина Гордієнко; голова районного батьківського комітету Микола Назарчук; директор Клубівської ЗОШ І-ІІІ ст. Роман Шелепнюк; педагог-організатор Кунівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лариса Ковальчук; вчитель англійської мови Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім.О.Онищука, гімназія» Катерина Кропивко; голова райкому профспілки працівників освіти Ірина Кушнірук.
   За підсумками розглянутого питання було прийняте відповідне рішення.
   На завершення колегії начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Валентина Пилипчук вручила грамоти відділу: Наталії Вербицькій – заступнику директора з навчально-виховної роботи Михлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів – за сумлінну роботу та з нагоди 65-річчя від дня народження, а також Василю Миронову – директору Михнівської ЗОШ І-ІІІ ст. – за сумлінну роботу та з нагоди 25-річчя від часу перебування на посаді директора закладу.

Фотогалерея

Переглядів: 257 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0