ГоловнаРеєстраціяВхід Ср, 24.04.2024, 14:31
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Свято козацької Покрови у Великорадогощанській Січі, що на Ізяславщині
11:25
Свято козацької Покрови у Великорадогощанській Січі, що на Ізяславщині

   14 жовтня члени Великорадогощанського Січового Товариства, що діє на базі Великорадогощанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Ізяславського району, у черговий раз приймали  своїх старих та нових друзів на святкуванні Дня Українського козацтва та Дня Захисника України «Козацька Покрова на Січі». Щоб розділити радість свята, до Великої Радогощі завітали:  заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валентина Пилипчук, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації Віктор Кучерук, завідувач сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації  Віталій Ткачук, заслужений працівник сільського господарства України, директор СГ ТОВ «Кунівське»  (с.Кунів) Анатолій Матвійчук, настоятель місцевого Свято-Михайлівського храму о.Богдан Масний, голова районної громадської організації «Ізяславське козацьке товариство» Олексій Корінець, жителі сіл Велика Радогощ, Мала Радогощ, Закриничне та багато інших прихильників українського козацтва.
   У день свята Покрови  і в День українського козацтва  традиційно   юні козачата та джури із Великорадогощанської Січі  складали обітницю чесно служити своїй родині, козацькому товариству та неньці Україні. Право вручити посвідчення козачати та джури було надано Анатолію Матвійчуку та Володимиру Левченку, а отець Богдан благословив їх обітниці та окропив нових козачат та джур святою водою. А кошовий отаман Іван Гаврилюк і наставник з бойового гопаку Микола Мельник посвятили їх за козацьким звичаєм. Також новим козачатам і джурам було вручено козацькі шапки із відповідними відзнаками.
   У спільній молитві перед іконою Покрови Пресвятої Богородиці дорослі та діти просили миру та процвітання рідній країні, щоб живими повертались додому її доньки та сини.
   Під час святкування заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко та начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валентина Пилипчук вручили Грамоту районної ради та районної державної адміністрації за вагомий внесок у справу патріотичного виховання учнівської молоді та розвиток козацького руху в Ізяславському районі та з нагоди 60-річчя від дня народження кошовому отаману Великорадогощанського Січового Товариства Івану  Гаврилюку.
   Звертаючись до присутніх на святі, Володимир Левченко зазначив, що козацтво зв’язує  собою наше славетне минуле, сьогодення і майбутнє, відкриває сучасникам можливість доторкнутися до славетних сторінок історії нашої нації, до багатовікового досвіду життя благочестивих предків, лише наслідуючи яких можливе наше майбутнє. Життєвий досвід козаків допомагає зрозуміти, що значать віра, громадянська відповідальність, передача традицій і козаче братерство, та як стати справжнім патріотом.
   «Сьогодні козаки є однією з важливих опор Української державності, організованою силою, здатною протистояти військовій загрозі, зупинити ворожнечу, сприяти порядку, допомагати людям, але  без сповідання віри  в Бога всі ці намагання будуть марні. Причина – козак без віри, що дерево без кореня, як зрізана квітка, яка на деякий час у вазі тішить око, однак незабаром в’яне. Тільки об’єднавшись, спільно всі разом ми можемо забезпечити відродження і становлення сучасного козацтва», - сказав Володимир Левченко.
   Щира українська пісня, запальні показові виступи з бойового гопака, козацька ватра та смачний куліш зігрівали усіх гостей Січі у цей прохолодний осінній день. Та найбільше тепло йшло від сердець, переповнених радістю теплої зустрічі вчителів-наставників, які протягом тривалого часу  вкладали свою енергію, працю, талант у справу розбудови Січі.

Фотогалерея

Відеоматеріали: <1> | <2> | <3> | <4>

Переглядів: 270 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0