ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 29.03.2024, 12:28
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Травень » 10 » Про відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
13:23
Про відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Про відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні в загальноосвітніх навчальних закладах Ізяславського району

   У рамках відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відділом освіти, молоді та спорту та загальноосвітніми навчальними закладами району було проведено ряд тематичних заходів. Зокрема, у більшості навчальних закладах району відбулася лінійка Слави до річниці Великої Перемоги над нацизмом; проведено майстер-клас з виготовлення знаку перемоги «Мак»; учні стали учасниками акції « Пам’ятаємо, не забудемо»,  організовано привітання   учасників бойових дій та учасників війни зі святом Перемоги; учні 5-11 класі стали організаторами та провели усні журнали «Лист у минуле», «Не згасне свічка пам’яті», «Ваш подвиг у наших серцях»; уроки пам’яті та мужності «Пам’ять в наших серцях», «Пам’ятаємо визволителів», «Вічно пам’ятаємо вас», «Безсмертний подвиг українського народу у Другій світовій війні», «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», «Вічний подвиг героїв», «Пам’ятаємо, шануємо », «Дорогою звитяги та слави», «Їх подвиг безсмертний», «День пам’яті та примирення», «Щоб весни квітували для нас», «Значення перемоги для теперішніх поколінь»,  «9 травня – День Перемоги»; для учнів початкових класів проведено бесіди «Ми пам’ятаємо ваш подвиг», «Ті дні у пам’яті народній житимуть вічно», «Незламний дух перемоги»; проведено виставки дитячого малюнка «Славимо День Перемоги і будемо мир берегти», «Діти за мир»; протягом травня в шкільних бібліотеках буде діяти виставка "Вклонімося великим тим рокам", «Час не має влади над пам’яттю», виставка документальної та художньої літератури, присвячена подіям радянсько-німецької війни; в шкільних музеях, кімнатах бойової слави проведені тематичні екскурсії «Вони воювали за Батьківщину», «Подвиг їх безсмертний». Учні та вчителі усіх сільських навчальних закладів району були учасниками урочистого мітингу біля обелісків, пам’ятників героям – визволителям рідного краю.

   Представники учнівського самоврядування Мокрецького НВК виготовляли вітальні листівки для ветеранів, учасників АТО, воїнам-афганцям. Учні та педагоги Борисівського НВК  9 травня стали організаторами та учасниками концерту-реквієму у сільському Будинку культури «Страчені світанки». В Радошівській ЗОШ І-ІІІ ст. учнями та вчителями спільно з  працівниками Будинком культури  проведено захід до Дня перемоги, мітинг в 23 кварталі біля пам’ятника загиблим в роки війни; учні старших класів переглянули та обговорили документальні кінофільмів про радянсько-німецьку війну; відбулася тематична екскурсії до шкільного музею для учнів 5-8 класів. В Новосільській ЗОШ І-ІІІ ст. під час проведення тижня Пам’яті вчителем предмету «Захист Вітчизни» організовано  навчання елементам національно-патріотичної гри «Джура», вчителем історії організовано перегляд відеофільму «Унікальні архівні кадри Другої світової війни». В Ріпківському НВК шкільним бібліотекарем проведено виставку - акцію «Прочитай книгу про війну». Педагогом – організатором для учнів 8-10 класів було організовано перегляд відеофільму «Друга світова війна для України почалася в березні 1939 року». З нагоди Дня пам’яті та примирення учнями та вчителями Сахновецької ЗОШ було виготовлено маки як символ пам’яті та проведено загальношкільний флешмоб «Ні війні!» Учні Ізяславської школи №1 провели  акцію «Дякуємо за життя!» - прибирання могили А. Сошенської; привітання ветеранів Другої світової війни Бондарука А.Я. та Гілевського Е.В. В Ізяславській ЗОШ І-ІІ ст. №4 відбулася традиційна зустріч з ветераном Лукащуком І.О. та проведено загальношкільний виховний захід “Пам’ять про вас в нашім серці жива”. Івану Олександровичу було вручено результат дослідницької роботи учнів Ткачука Дарини, Кирилюк Іванни, Буйніцької  Катерини (під керівник вчитель історії Волощак Т.І.) «Вітчизна - це не хтось і десь. Я теж Вітчизна. Лукащук Іван Олександрович, 1925 року народження - Ізяславчанин, патріот, відданий син своєї Вітчизни». В Ізяславському НВК №2 відбулася тематична радіопередача «День пам’яті та примирення» та учнівським самоврядуванням випущена тематична стіннівка «Цей день у пам’яті народу». Учні 9-11 класів Ізяславського НВК №5 стали учасниками усного кіножурнал «Вічна слава героям» (використання матеріалів проекту «Українці в лавах Об’єднаних націй перемогли агресора»).

  В День пам'яті та примирення Великорадогощанські січовики разом із сільською громадою покладали квіти до пам'ятника загиблим воїнам-односельчанам, у щирій молитві просили миру, спокою та процвітання рідній країні.

   8-9 травня учнівські та педагогічні колективи міських  шкіл, працівники відділу освіти, молоді та спорту брали  участь у міських та районних заходах, присвячених Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У парку Слави учнів міських шкіл вшанували пам’ять визволителів рідного міста почесною вартою.

Фотогалерея

Примітка: Інформація може поновлюватись

 

Переглядів: 298 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0