ГоловнаРеєстраціяВхід Сб, 20.04.2024, 08:42
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Жовтень » 27 » Представники ВРЦОЯО провели зустріч із учнями 11-х класів закладів освіти Ізяславського району
07:38
Представники ВРЦОЯО провели зустріч із учнями 11-х класів закладів освіти Ізяславського району

   Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти розпочав проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів, учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних та вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.
   Працівники Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти 24 жовтня в приміщенні Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» провели зустріч із керівниками навчальних закладів, учнями 11-х класів, батьківською та педагогічною громадськістю Ізяславського району щодо інформування громадськості про особливості організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.
   Зокрема під час зустрічі було зазначено, що 8 вересня набув  чинності наказ Міністерства освіти і науки України, що регулює проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.
   Відповідно до наказу кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання пройде з одинадцяти предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.
   Випускникам старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів буде зараховано як результати державної підсумкової атестації. Ці учасники мають обов’язково скласти:

  • українську мову і літературу;
  • математику або історію України (на вибір учасника);
  • ще один предмет з переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

   Зміст тестів відповідатиме програмам зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 03.02.2016 № 77 «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінюванню для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти».
   У 2018 році для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, іспанської, німецької та французької мов буде використано тести двох рівнів складності: рівня В1 і рівня В2. Новацією цих тестів буде також частина «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.
   Випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року, які бажають зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест рівня В2.
   Також в ході зустрічі було наголошено  на тому, що 2018 року зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури (українська мова) обов’язково проходитимуть усі учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування з цього предмета зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.
   Учням 11-х класів було роз’яснено порядок проведення реєстрації для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні. Цього року реєстрація здійснюватиметься за місцем навчання на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Переглядів: 427 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0