ГоловнаРеєстраціяВхід Чт, 25.04.2024, 15:51
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Серпень » 30 » Представники Ізяславського району взяли участь у Всеукраїнському фестивалі "Фестивальне середньовіччя -СТАРКОНФЕСТ 2017"
14:13
Представники Ізяславського району взяли участь у Всеукраїнському фестивалі "Фестивальне середньовіччя -СТАРКОНФЕСТ 2017"

   У період із 25 по 27 серпня традиційний серпневий фестиваль середньовічної культури «Фестивальне середньовіччя – СТАРКОНФЕСТ 2017» відбувся не в Меджибожі, а в місті Старокостянтинів, у старовинному замку князів Острозьких.
   Фестиваль у Старокостянтинів перенесли через те, що, по-перше, замок у Меджибожі зараз успішно відновлюється, і нам не хотілося впиратися носом у будівельний кран. А по-друге, нам цікаво розкрутити ще одне місце, - наголосив його  співорганізатор Юрій Даценко. - Я коли розказую людям, що черговий фестиваль відбудеться в Старокостянтинові, усі питають, де його там проводити. Тобто, про замок Острозьких люди мало знають".
   Щодо програми середньовічного фестивалю у Старокостянтинові, то вона була надзвичайно цікава та змістовна - запеклі лицарські бої плюс виступи українських і зарубіжних гуртів.
   Для дітей і дорослих було організовано багато забавок: середньовічні  танці, стрільба з луків, метання ножів, гончарство, різноманітні майстер-класи, ярмарок, і смачна автентична кухня, музика.
   На "Старконфест-2017" завітали  представники лицарських клубів та пошановувачі середньовічної культури зі всієї України. На відкриття фестивалю, що відбулося 25 серпня, організаторами фестивалю було запрошено наших земляків - хлопців та дівчат із Великорадогощанського Січового Товариства із села Велика Радогощ Ізяславського району. Юні січовики, спільно зі своїм наставником із бойового гопаку Миколою Мельником, першими вийшли на пристанище фестивалю, де продемонстрували свої навики із зазначеного виду боротьби. Учасники фестивалю та його гості із великим захопленням спостерігали за виступами джур, дан та їх наставника. За майстерність виконання вони були винагородженні щирими та бурхливими оплесками.
   Участь молоді району у фестивалі стала можливою завдяки підтримці та допомозі Громадської організації «Ізяславське козацьке товариство» (отаман Олексій Корінець) та відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації (начальник Валентина Пилипчук).
Юні представники учнівської молоді Ізяславщини  після свого виступу та інтерв’ю одному із загальнонаціональних телеканалів поринули у вир фестивалю: спостерігали за лицарськими боями, знайомились із замком князів Острозьких, фотографувались на згадку, катались верхи на конях, тощо.
   Члени ГО «Ізяславське козацьке товариство» традиційно готували  козацький куліш та пригощали ним учасників фестивалю.

Фотогалерея та відеоматеріали

Переглядів: 243 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0