ГоловнаРеєстраціяВхід Чт, 25.04.2024, 07:07
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2013 » Липень » 8 » Підсумки роботи освітньої галузі за І півріччя 2013 року
14:51
Підсумки роботи освітньої галузі за І півріччя 2013 року
Одним із пріоритетних напрямків в роботі відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністрації є реформування змісту освіти, оптимізація мережі навчальних закладів, зміцнення їх навчально-матеріальної бази з метою створення умов для якісної освіти.
Важливою складовою процесу оновлення освітньої галузі є розвиток дошкільної освіти. Мережа дошкільних навчальних закладів Ізяславського району включає в себе 39 дошкільних закладів: 19 самостійних дитячих садків та 20 навчально-виховних комплексів «ЗОШ – дошкільний заклад». У 2 навчально-виховних комплексах тимчасово призупинено діяльність дошкільної групи через відсутність контингенту дітей відповідного віку (Зубарівський НВК - з 01.09.2009 р. та Добринський НВК - з 01.09.2012 р.).
У діючих 37 дошкільних закладах здобувають дошкільну освіту 1199 дітей віком від 1 до 6 років. Освітні запити населення м. Ізяслава задовольняють 6 дошкільних закладів, з них 3 навчально-виховних комплекси "Школа – дошкільний заклад", в яких виховується 610 малюків: 119 дітей раннього віку та 491 дитина дошкільного віку. В сільській місцевості району діє 31 дошкільний заклад, з них 15 – НВК "Школа - дошкільний заклад", в яких здобувають дошкільну освіту 598 дітей.
З метою забезпечення рівного доступу до якісної дошкільної освіти дітей з особливими потребами у Ізяславському ясла-садку №4 функціонує 2 санаторних групи для тубінфікованих дітей (33 дитини) та група для дітей з вадами зору в Ізяславському НВК №6 (7 дітей). Всього корекційною роботою охоплено 40 дошкільників. В зв’язку із збільшенням учнів, що мають вади мовлення, до штатів п’яти сільських загальноосвітніх закладів введено посади логопедів, корекційною логопедичною допомогою охоплено 90 учнів.
Для поліпшення умов проведення медико-профілактичної корекційної роботи для дітей з латентною туберкульозною інфекцією відповідно до рішення сесії міської ради в Ізяславському ясла-садку №4 обладнано кабінет фізіотерапевтичних процедур, що дозволило в 2012-2013 н.р. сконцентрувати санаторні групи такого типу в одному дошкільному закладі з якісними умовами перебування.

На сучасному етапі розвитку суспільства фундаментальне значення в його розбудові має загальна середня освіта. Сьогодні її реформування є найбільш системним, масштабним і визначається основними пріоритетними напрямками: забезпечення подальшого переходу основної школи на новий зміст і структуру навчання, продовження реалізації державних програм, комп’ютеризація та інформатизація середньої освіти.
З метою забезпечення належного рівня освітніх послуг у районі функціонує 47 денних загальноосвітніх навчальних закладів (в тому числі Ізяславська вечірня ЗОШ ІІ-ІІІ ст.), у яких в 2012/2013 н.р. навчалося 4389 учнів.
У 2013 році на освіту району передбачено фінансування 61951,3 тис.грн., фактично протягом І півріччя 2013 року використано 39884,8 тис.грн., залучено позабюджетних коштів 237,7 тис.грн. , в тому числі на харчування не пільгових категорій учнів 5-11 класів - 20,9 тис.грн.
Навчально-виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах забезпечують 747 педагогів, 68% з яких мають вищу кваліфікаційну категорію, 27 педагогам присвоєно звання «Вчитель-методист», 47 – «Старший вчитель», 3 – «Вихователь методист», 1 - «Заслужений тренер України». Середнє навантаження педагога становить 19 годин. В загальноосвітніх закладах працює 96 педагогів –пенсіонерів.
Про результативність праці освітянського колективу району свідчать досягнення наших вихованців у 2013 році. За підсумками ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін команда Ізяславського району має 20 переможців (ІІ м – 5; ІІІ - 15) та 5 переможців (ІІ м – 1 ; ІІІ м – 4) конкурсів знавців української мови ім. П.Яцика та Т.Шевченка.
Також в 2013 році 7 школярів стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів–членів Малої академії наук України (ІІ м – 1; ІІІ м – 6). За призовими місцями наш район поділив 5-7 місце з Хмельницьким та Старокостянтинівським районами, за якісним показником Ізяславський район посів 5 загальне місце в області.
У 2013 році на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.М.Островського на належному рівні організовано та проведено зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень з української мови, літератури та біології осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України у 2013 році.
У рамках розвитку психологічної служби району у загальноосвітніх закладах працює 28 практичних психологів. Психологічним супроводом охоплено 4793 дитини шкільного та дошкільного віку.
За звітний період позитивно вирішувалося питання щодо підвезення до навчальних закладів дітей, що проживають поза межами пішохідної доступності. В районі діє програма «Шкільний автобус». За час її реалізації сформовано автобусний парк у кількості 25 одиниць. Шкільними автобусами підвозяться 589 учнів та 68 вчителів, рейсовими автобусами підвозяться 118 вчителів. Усі учні і вчителі, які потребують підвезення, підвозяться 100%. Підвезення здійснюється до 28 шкіл району.
У загальноосвітніх навчальних закладах району організовано гаряче харчування, в 2012/2013 н.р. охоплено гарячим харчуванням 3903 учні (99,1%). За рахунок бюджетних коштів харчувалося 1472 учні 1-4 класів, 19 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 54 учні із малозабезпечених родин. 25 учнів сільських малокомплектних загальноосвітніх шкіл І ступеня забезпечувались буфетною продукцією, оскільки харчоблоки у цих закладах відсутні. Відповідно до плану оптимізації ЗНЗ району на 2013 рік передбачається призупинення діяльності даних навчальних закладів.
На даний час у ЗНЗ району нараховується 38 навчально – комп’ютерних комплексів (399 комп’ютерів), 1 інтерактивна дошка, 4 проектори. 22 ЗНЗ району мають доступ до мережі «Інтернет», свої сайти мають 16 навчальних закладів.
Протягом 2012-2013 н.р. за рахунок коштів обласного бюджету матеріальна база загальноосвітніх навчальних закладів поповнилася. Школи району отримали 100 парт та 200 стільців, 4 ноутбуки, 1 багатофункціональний пристрій «Xerox», 6 швейних машинок, 8 шкільних дошок, 2 холодильники, 2 електроплити, 2 електродуховки, 2 електромясорубки, 4 гімнастичних мати, 2 перекладини та інше спортивне обладнання.
Для забезпечення виховної роботи в районі діє 2 позашкільних заклади: Ізяславська ДЮСШ, Ізяславський районний Будинок творчості дітей та юнацтва. Позашкільною освітою охоплено 1448 дітей – 33,3% від загальної кількості учнів.
З метою створення сприятливих умов для забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей в 2013 році відділом освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністрації була проведена відповідна робота щодо своєчасної підготовки та проведення оздоровчої кампанії 2013 року.
З 27 травня по 13 червня в Ізяславському районі працював 41 пришкільний табір, в якому відпочило 3085 учнів, що становить 85,6% від загальної кількості дітей, що підлягають відпочинку та оздоровленню.
У 2013 році відділом освіти, молоді та спорту двом обдарованим дітям надано путівки у ДПУ МДП «Артек», надано шість путівок на оздоровлення в ДОТ «Лісова пісня» м.Кам’янець-Подільський, двоє дітей пільгових категорій направлені в ДЦ «Молода Гвардія», сімнадцять дітей оздоровлюються у Ренійській міжгосподарській дитячій оздоровчій установі «Аист» м. Одеса, проходить набір на оздоровлення в табір «Чайка» м. Хмельницький.
Закінчилась перша зміна відпочинку дітей в районному оздоровчому таборі «Світанок» с.Білогородка, в якому оздоровилась 91 дитина. В 2013 році виділено кошти на придбання путівок дітям пільгових категорій в табір «Світанок» у сумі 90,0 тис.грн. (вартість однієї путівки становить 1850 грн., що дало змогу придбати 48 путівок). З метою створення належних умов для відпочинку дітей районною державною адміністрацією виділено 15 тис.грн. на матеріально-технічне забезпечення оздоровчого закладу.
У с. Велика Радогощ на території Великорадогощанського січового товариства продовжив свою районний туристсько – краєзнавчий оздоровчий наметовий табір «СІЧ» відділу освіти Ізяславської райдержадміністрації, в якому відпочило 80 дітей району. Досвідчений персонал закладу докладав максимум зусиль, щоб відпочинок дітей був корисним і зміцнив їхнє здоров’я.
Переглядів: 700 | Додав: вв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0