ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 19.04.2024, 06:40
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Грудень » 26 » Організаційні можливості Ізяславських позашкільних закладів
13:47
Організаційні можливості Ізяславських позашкільних закладів

   Позашкільні навчальні заклади мають яскраво виражену специфіку впливу на особистіть школяра. Передусім це добровільність і право вибору занять, різноманітність та альтернативність спілкування як з однолітками, так і з педагогами, керівниками гуртків та секцій, різнобічність за інтересами та захопленнями, унікальні можливості щодо інтелектуального психологічного та творчого становлення особистості.
На базі відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської РДА функціонує 2 позашкільних заклади – Будинок творчості дітей та юнацтва та дитячо-юнацька спортивна школа. В цих двох закладах мають можливість розвивати свої здібності школярі міста та району. 
Ізяславський районний Будинок творчості дітей та юнацтва -комплексний позашкільний навчальний заклад, де гуртковою роботою охоплено 1126 дітей шкільного віку. 
Навчання в гуртках проводиться за такими напрямами позашкільної освіти: науково-технічний, еколого-натуралістичний,туристсько-краєзнавчий, художньо-естетичний, військово-патріотичний, гуманітарний, оздоровчий.
   З метою забезпечення рівного доступу дітей сільської та міської місцевості до позашкільної освіти організовано роботу гуртків у навчальних закладах міста та району  Напрямами роботи закладу є:

  • інструктивно-методична робота,
  • координація роботи дитячо – юнацьких об’єднань,
  • організація  змістовного та корисного дозвілля шкільної молоді,
  • робота малої академії наук.

   У закладі приділяється увага і роботі з лідерами учнівського самоврядування. 
   З метою розвитку талантів та обдарувань, дітей педагогічний колектив Будинку творчості дітей та юнацтва організовує участь вихованців закладу в обласних виставках, конкурсах, змаганнях. При Будинку творчості дітей та юнацтва працює філія Малої академії наук, яка організовує участь учнівської молоді у різноманітних масових заходах дослідницько-експериментального напряму.
Педагогічний колектив закладу працює над організацією змістовного, цікавого, корисного дозвілля. З цією метою для вихованців закладу, школярів міста та району організовуються різноманітні масові заходи, конкурси, пізнавально-розважальні програми, новорічний мюзикли, святкові програми, дитячі  талант-шоу та звітні оглядові концерти.
   З метою  залучення до гурткової  роботи більшої кількості учнівської молоді  проводиться  Дні відкритих дверей та урочисті лінійки, присвячену початку навчального року. В 2017  навчальному році у місті  відновлено  роботу хореографічного гуртка.
Не залишається поза увагою педагогічного колективу робота під час літніх канікул учнів. В червні плідно працювали з учасниками пришкільних таборів міста. Вихованці закладу приймали участь у відкритті  зміни  в таборі «Світанок».


   Ізяславська дитячо-юнацька спортивна школа – позашкільний  навчальний  заклад спортивного профілю, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту.
   В школі працює 15 тренерів- викладачів, які передають свої знання, вміння та навички. На даний час в школі навчається 481 учень. В ДЮСШ культивується 5 олімпійських видів спорту: бокс, волейбол, футбол, теніс настільний та легка атлетика. До речі цього року, на численні прохання батьків, було відкрито відділення боксу, яке самостійно забезпечили необхідним інвентарем та умовами для проведення занять.
На відділенні боксу працює 4 групи, де навчаються 48 учнів. Після відкриття відділення, бокс набрав великої популярності серед школярів, що спостерігається збільшенням кількості учнів на тренуваннях.
   На відділенні волейболу працює 6 груп, де навчається 96 учнів. В Ізяславському районі волейбол досить поширений вид спорту, з якого проводяться змагання різних рівнів. Цього року наші волейболісти  вибороли перше місце в обласній Спартакіаді серед школярів і потрапили в 10 кращих команд України серед юнаків 2000р.н., та посіли перше місце в обласній Спартакіаді серед ДЮСШ системи освіти.
На відділенні легкої атлетики працює 12 груп, де навчається 165 учнів. Найбільшої популярності серед видів легкої атлетики в цьому році набули стрибки у висоту з розбігу, де наші учні показали  найкращі результати, та отримали перемоги на змаганнях обласного рівня.
На відділені тенісу настільного працює одна група базової підготовки в якій навчається 10 учнів. Школярі захищають честь Ізясласької ДЮСШ на змаганнях районної Спартакіади школярів, обласної Спартакіади серед ДЮСШ системи освіти,  беруть участь у відкритих чемпіонатах міст області.
   На відділенні футболу працює 9 груп, в яких навчається 162 учні. Команди ДЮСШ змагаються у Чемпіонатах міста, міжобласних турнірах, Всеукраїнських чемпіонатах футболу України та міжнародних фестивалях. Випускники відділення входять до збірних команд районного, обласного та всеукраїнського рівнів.
   З учнями ДЮСШ працюють висококваліфіковані тренера які є штатними, мають вищу фізкультурну  освіту, відповідні тренерські категорії, серед них 1 тренер має звання Заслуженого тренера України.
   В дитячо–юнацькій спортивній школі проводяться педради, тренерські ради, та   постійно проводяться збори батьківського комітету , де вирішуються загальні питання навчально–тренувального та змагального процесу.
   Навчально-тренувальні заняття проводяться на базі власного спортивного комплексу, стадіоні, тренажерному залі та в спортивних залах сільських шкіл та шкіл міста.
   Протягом 2017 року було проведено косметичний ремонт спортивного комплексу і стадіону, тренажерного залу, облаштовано зал для боксу та тенісу настільного . Планується зробити запасне футбольне поле із штучним покриттям, що дасть змогу покращити навчально-тренувальний процес та організацію змагань різного рівня
На протязі 2017 навчального року було проведено понад 40 змагань обласного, районного та Всеукраїнського  рівнів, в яких були задіяні близько 3000  дітей.
   Вже багато років поспіль Ізяславська ДЮСШ входила в п’ятірку кращих шкіл області у своїх видах спорту, посідаючи на змаганнях призові місця. 
   Ізяславська ДЮСШ посилено проводить роботу з відбору перспективних спортсменів для навчання у вищих училищах фізичної культури та спорту та допомагає випускникам школи вступити у вищі навчальні заклади з метою досягнення учнями найвищих спортивних результатів. 

   У позашкільній діяльності дитина не просто відтворює те, що засвоює, а завдяки своїй унікальності й неповторності вона розвиває, доповнює знання та навички, вдосконалює їх. Саме в цьому полягає закон творчої поведінки й методи позашкільного педагогічного процесу, яка базується на обов’язковому заохоченні різнобічного самовиявлення школяра, багатстві вражень, створенні оптимальних особистісних стосунків, котрі є джерелом продуктивної творчої дільності дитячої спільноти.

Переглядів: 350 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0