ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 26.04.2024, 14:53
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Листопад » 29 » Новації та основні питання проведення ЗНО-2018
14:15
Новації та основні питання проведення ЗНО-2018

Презентація «Про основні питання проведення ЗНО – 2018»

   29 листопада відбулась чергова нарада з відповідальними за ЗНО, на якій було обговорено основні питання проведення ЗНО-2018. Нараду провела головний спеціаліст відділу, відповідальна за ЗНО в районі, Крюкова Л.В. Спочатку було коротко проаналізовано результати проведення ЗНО-2017, далі було обговорено основні моменти, на які варто звернути увагу під час проведення інформаційно-розяснювальної роботи з учнями 11 класів та їх батьками.

   З обов'язкових для складання ЗНО/ДПА предметів випускники шкіл у 2017 році обирали частіше історію України, ніж математику, втім результати з історії України гірші, ніж з математики. Наші випускники, обираючи між цих двох предметів, бояться обирати математику, розуміючи, що з цього предмету результати будуть гіршими. І більшість обирають історію України, але результати їх не феноменальні.

   Наступного року у процедуру проведення зовнішнього незалежного оцінювання буде внесено низку новацій:

  • вперше у ДПА в формі ЗНО з української мови обов'язково будуть брати участь випускники професійно-технічних закладів, а також коледжів. Це дасть можливість подивитися, який рівень підготовки є в школі, проф.-тех. закладі і коледжі і в цілому спрямувати єдині вимоги до рівня оцінювання цих випускників;
  • найбільші зміни очікуються у тестах з іноземних мов. Зокрема, з'явиться елемент оцінювання нового виду діяльності - сприйняття мови на слух (аудіювання). Крім того, передбачається, що в процесі ДПА буде використаний дворівнений тест за рівнем володіння мови В1 та В2;
  • адаптація тестів з української мови та літератури, математики та історії України для осіб з порушенням зору.

   Наказом Міністерства освіти і науки України від 19 вересня 2017 року № 1287 затверджено Календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.

   Відповідно до наказу, реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року. Змінювати реєстраційні дані учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть до 2 квітня 2018 року.

   До 30 квітня 2018 року зареєстровані учасники отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

   Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 22 травня до 23 червня. Тестування з математики відбудеться 22 травня, української мови і літератури – 24 травня, іспанської, німецької, французької мов – 29 травня, англійської мови – 1 червня, біології – 4 червня, історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня, хімії – 13 червня.

   Інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників тестування до 21 червня 2018 року. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов, математики, біології будуть оголошені до 15 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 21 червня.

   Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 13 жовтня 2017 року №150 «Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році» відбудеться пробне ЗНО:

  • 24 березня 2018 року – з української мови і літератури;
  • 31 березня 2018 року – з англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, фізики, французької мови, хімії.

   Реєстрація учасників пробного ЗНО (Вінницька, Житомирська, Хмельницька області) проводитиметься на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти з 09 до 31 січня 2018 року.

   Для реєстрації необхідно:

  1. Зайти на сторінку реєстрації на пробне тестування.
  2. Заповнити реєстраційну форму; створити свою персональну сторінку "особистий кабінет"; вибрати предмети пробного ЗНО.
  3. З персональної сторінки ("особистий кабінет") роздрукувати квитанцію на сплату вартості послуг для проведення пробного ЗНО.
  4. На основі цієї квитанції здійснити оплату в банківських установах України або в установах інших учасників фінансових послуг.
  5. Роздрукувати запрошення-перепустку, де вказано час і місце проведення пробного ЗНО (інформацію буде розміщено в "особистому кабінеті" учасника пробного ЗНО до 01.03.2018 року).

   УВАГА! Учасником пробного ЗНО зможе стати особа, яка зареєструється для його проходження та здійснить оплату.

   Результати пробного ЗНО визначатимуться за допомогою спеціального сервісу «Визначення результатів пробного ЗНО», посилання на який буде розміщено в "особистому кабінеті" (з української мови і літератури – з 24.03.2018, з інших предметів – з 31.03.2018).
До 26.03.2018р. учасникам пробного ЗНО необхідно увести відповіді до сервісу з української мови і літератури, до 02.04.2018р. - з інших предметів.
30.03.2018р. - оголошення результатів пробного ЗНО з української мови і літератури, 06.04.2018р. - оголошення результатів пробного ЗНО з інших предметів.

   З метою підвищення рівня сформованості базових знань, умінь і навичок з предметів та якісної підготовки учнів до ДПА та ЗНО в 2017/2018 навчальному році необхідно всі зусилля спрямувати на забезпечення якісної освіти та подолання основних проблем, створити систему внутрішнього шкільного контролю та розробити заходи щодо об’єктивності оцінювання та заходи з формування психологічної готовності випускників до участі в ЗНО, постійно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів та їхніх батьків щодо умов та особливостей проведення ЗНО.

Переглядів: 286 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0