ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 29.03.2024, 12:27
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Квітень » 21 » Меморіальну дошку в пам'ять про Ігоря Хом’яка відкрили в селі Плужне Ізяславського району
13:33
Меморіальну дошку в пам'ять про Ігоря Хом’яка відкрили в селі Плужне Ізяславського району

   20 квітня у селі Плужне Ізяславського району  у місцевому навчальному закладі - Плужненському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» імені Р.Бортника відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам'ять про Ігоря Хом’яка – випускника 1992 року закладу, прапорщика 211 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» 95 окремої мотопіхотної бригади, який загинув 18 червня 2016 року в районі міста Попасна Луганської області, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

   На урочисту подію завітали: Ганна Василівна та Петро Васильович Хом’яки – батьки загиблого Героя, його вдова Валентина та син Віталій, перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Ковальчук, голова районної ради Сергій Шлегель, Плужненський сільський голова Віктор Максимчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валентина Пилипчук, позаштатний радник Міністра освіти і науки України Микола Васильчук, Ізяславський районний військовий комісар Сергій Царук, депутат районної ради Віктор Петровський, учнівський та педагогічні колективи, представши трудових колективів Плужненського професійного аграрного ліцею, М’якотівської ЗОШ І-ІІІ ст., Борисівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., дитячий садок», жителі села, представники духовенства району. 

   Відкрив урочистий захід директор навчального закладу Владислав Хом’як, а всі присутні виконали Державний Гімн України.

   Звертаючись до присутніх, виступаючі зазначили, що найвища нагорода для загиблих за свободу та незалежність своєї країни – це пам'ять. Вона карбується не меморіальних плитах, меморіальних дошках. Та кожна меморіальна плита – холодна, вона немов рубець на виснаженому тілі, як спогад про рану. Немає ніякого сумніву, щодо необхідності боронити  кордони рідної землі, тому захист Вітчизни  - свята справа кожного. Вона вимагає від людини сміливості, честі, відваги, великої самопожертви, інколи й життя. Також на заході лунали щирі слова подяки за чудового сина, чоловіка та батька,  адресовані  рідним Ігоря Хом’яка.

   Право відкрити меморіальну дошку було надано матері загиблого Ігоря Хом'яка Ганні Василівні Хом'як.

   Під час заходу лунали проникливі розповіді старшокласників школи про неоголошену війну, про страждання матерів загиблих героїв.

   Особливо зворушливим був виступ за допомогою телефонного зв’язку Євгена Іванищева - командира батальйону, у якому служив Ігор Хом’як. Він щиро подякував усім за збереження пам’яті про загиблого.

   Настоятель місцевого свято-Михайлівського храму Української Православної Церкви митрофорний протоієрей о.Леонід Демчук у співслужінні представників духовенств Ізяславського благочиння Шетепівської єпархії УПЦ відслужили поминальну літію та освятили меморіальну дошку.

   Всі присутні на меморіальному заході вшанували пам’ять загиблого Ігоря Хом'яка та всіх, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, хвилиною мовчання і поклали до меморіальної дошки квіти. 

   На завершення заходу учні Плужненського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» ім.Р.Бортника влаштували патріотичний флеш-моб із виготовленими власноруч голубами миру.

   Далі батьки, вдова, син, старшокласники закладу, спільно із присутніми гостями відвідали місцеве кладовище, де поклали квіти до могили Ігоря Хом'яка.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації

Фотогалерея

Переглядів: 370 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0