ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 26.04.2024, 12:31
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2018 » Червень » 14 » Кубик Рубіка набирає все більшої популярності на Ізяславщині
07:20
Кубик Рубіка набирає все більшої популярності на Ізяславщині

У 1974 венгерський скульптор і викладач архітектури Ерне Рубік винайшов одну з самих популярних і відомих іграшок у світі. Вважається, що дана іграшка - є лідер серед всіх іграшок по загальній кількості продажів, так як по всьому світу було продано більше 350 млн. екземплярів, як оригінальних, так і різних аналогів.

Так от, люди, що захоплюються швидкісною збіркою кубика Рубіка, називаються спідкуберами. А сама швидкісна збірка - спідкубінг. На даний момент одним з найпопулярніших методів швидкісної збірки є метод Джесіки Фрідріх.

Вже кілька років  поспіль в Україні проводяться чемпіонати зі швидкісного складання кубика Рубіка - спідкубингу, що проводяться під керівництвом і наглядом Всесвітньої асоціації кубика. Основною метою таких змагань організатори називають розвиток інтересу суспільства до інтелектуальних ігор та здорового способу життя.

Цього річ Романюк Денис, учень 6-класу Ізяславської ЗОШ № 1 взяв участь у змаганнях в місті Львові навесні 2018 року та у місті Києві у змаганнях Ukrainian Open 2018, який відбувся з 1 по 3 червня 2018 року. Денис взяв участь у змаганнях з таких дисциплін як складання кубика 3 на 3, 2 на 2, 4 на 4, 5 на 5, 3 на 3 однією рукою, мегамінск та пірамідки.     Власні рекорди кубика 3 на 3 – 22 секунди, 2 на 2 – 6 секунд,  4 на 4 – 1 хвилина 42 секунди, 3 на 3 однією рукою – 46 секунд, пірамідки – 10 секунд. Змагався юний спідкубер поряд з відомими спортсменами України Левом Голубом, Максимом Єллі, Нікітою Ковальчуком, Максимом Жаровим та іншими відомими спідкуберами України, що неодноразово встановлювали рекорди збірок України. На цих змаганнях Денис мав змогу не лише брати участь у збірках різних головоломок, а й судити інших учасників змагань, оскільки він вже не є новачком з цього виду спорту, має власний «кабінет» в світовій спілці спідкуберів, де зазначені власні рекорди та чемпіонати в яких він брав участь.

Денис наполегливо  щоденно тренується покращуючи свої результати, вивчає різні методики збірки різних головоломок та збирає колекцію професійних кубиків.

Декілька раз на місяць відбуваються зустрічі спідкуберів міста Ізяслава, де хлопці тренуються, змагаються та обмінюються досвідом збірки різноманітних головоломок.

Денис відкрив для себе новий захоплюючий світ головоломок, наполегливо вирішив докласти всіх можливих зусиль для розвитку цього захоплення в рідному місті і мріє, що такі змаганнябудуть проводитись в Ізяславі і започаткується власний чемпіонат зі швидкісного розв'язування головоломок та інтелектуальних ігор.

Переглядів: 394 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0