ГоловнаРеєстраціяВхід Чт, 25.04.2024, 03:01
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Квітень » 28 » Круглий стіл для вихователів ДНЗ «Взаємозв’язок вчителя-логопеда та вихователя логопедичної групи»
08:35
Круглий стіл для вихователів ДНЗ «Взаємозв’язок вчителя-логопеда та вихователя логопедичної групи»

   27.04.2017 року на базі НВК № 6 відбувся круглий стіл для вихователів ДНЗ на тему: «Взаємозв’язок вчителя-логопеда та вихователя логопедичної групи». В роботі круглого столу взяли участь методист районного методичного кабінету Антонюк О. Д., завідувач ПМПК Гнатюк С. І. та консультант Бондарук О. В. 
   Вихователі дитячих садків району ознайомилися з роботою логопедичної групи. На заході своїм досвідом роботи  поділилися практичний психолог Марчук Н. М., вчитель- логопед Мурза С. П. та вихователь Ратошнюк Н. І..        
   Метою роботи кожного педагога є усунення мовленнєвих недоліків у дітей, тому успішність корекційної логопедичної роботи з дошкільнятами в логопедичній групі багато в чому залежить від взаємозв’язку, наступності у роботі логопеда і вихователя.
   Вихователь разом з логопедом працює над звуковимовою, з розвитку мовлення і формуванню лексико - граматичного ладу. Також вихователі проводять відкриті заняття з розвитку мовлення з урахуванням корекційних завдань. Логопедом проводиться методична робота з вихователями. Завдяки тісній взаємодії логопеда і вихователів прослідковується підвищення динаміки розвитку фонетичної сторони мовлення дітей.
   Учасники круглого столу мали можливість переглянути  елемент  логопедичного заняття «Автоматизація звука у словах та визначення місця на початку, всередині та в кінці» з елементами казки «Тигрик Рума», метою якого було розвиток фонематичних процесів, зорової пам’яті, уваги, виховувати бажання правильно говорити. Заняття проводила вчитель-логопед Мурза Світлана Павлівна.      

  Вчителем-логопедом були запропоновані практичні рекомендації для використання в роботі вихователів ДНЗ: «Логопедичний порадник для вихователів».  Всі присутні з урахуванням власного досвіду роботи висловили своє бачення проблем мовленнєвого розвитку дітей дошкільного віку та шляхи їх вирішення.

Завідувач ПМПК Гнатюк С. І.

Переглядів: 1292 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0