ГоловнаРеєстраціяВхід Ср, 24.04.2024, 08:04
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Червень » 13 » І відпочинок – і час ознайомлення із світом професій
12:13
І відпочинок – і час ознайомлення із світом професій

    Період роботи пришкільних оздоровчих таборів із денним перебуванням дітей, це не лише час розваг та відпочинку, а й час отримання у неформальній обстановці нових знань. Організатори роботи табору «Світанок», що діє на діє на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.  №2, ліцей» ім.О.Кушнірука вирішили ознайомити дітей із роботою підприємств, які діють в місті Ізяслав, та з професіями, які та використовуються.
   Ізяславщина – край лісів, що котять свої хвилі аж до Карпат. 
   Так днями діти із своїми вихователями відвідали ДП «Ізяславське лісове господарство». Вони ознайомились із роботою  розсадник декоративних рослин. Також діти дізналися, що до складу підприємства входять 6 лісництв (Михельське, Лютарське, Плужнянське, Білогірське, Кунівське, Гурщанське), лісодільниця, нижній склад, цех переробки деревини, транспортний підрозділ. Побачили як у стаціонарній теплиці в мікроконтейнерах вирощуються сіянці модрини японської та європейської. Вирощені дворічні модринові сіянці успішно застосовуються при створенні дубових культур з домішками модрини, а також для реконструкції березових насаджень. Плекаються тут також самшит, ялівець, тис, ялини – срібляста й карликова, туя. В екологічно чистих лісових масивах лісівники щорічно заготовляють майже 100 тонн цінної лікарської сировини. Дітям було роз’яснено, що раціональне використання ресурсів, їх збереження та відтворення – основне завдання лісівників Ізяславщини.
   Вихованці ж молодших загонів  відвідали виробничу базу ТОВ «Бартнік» (м.Ізяслав) де Валентин Паньковський провів цікаву та захоплюючу екскурсію. Від нього діти дізналися, що підприємство на даний час входить у трійку найбільших виробників меду в Україні. Тут використовується багаторічний досвіт та технології компанії «Сондецкі Бартнік (Польща). Сучасна технологія забезпечує переробленому меду найвищу світову якість. Вихованці табору побували і лабораторії ТОВ «Бартнік», де перевіряється заготовлений мед і готова продукція за фізико-хімічними показниками. На звершення всі діти отримали від «Бартніка» солодкі подарунки.
   Загін «Форсаж»  ознайомився із роботою Ізяславської швейної фабрики. Технолог із пошиття одягу  Н.Ростецька розповіла дітям про те. Як шиють одяг та запропонувала їм спробувати самим попрацювати за професійною швейною машинкою. Діти ознайомились із технологічним процесом організації виробництва, із зразками продукції.
   Організатори літнього відпочинку закладу роблять все для того, щоб відпочинок дітей проходив змістовно та цікаво. Для цього крім екскурсій проводяться: ранкова зарядка. Ігри, розваги, екскурсійні поїздки, виходи на лоно природи, спортивні змагання та багато інших цікавих заходів.

Фотогалерея

Переглядів: 281 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0