ГоловнаРеєстраціяВхід Сб, 20.04.2024, 12:06
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Березень » 28 » Екологічний тренінг для дошкільників – майбутніх школярів «Птахи прилетіли»
14:32
Екологічний тренінг для дошкільників – майбутніх школярів «Птахи прилетіли»

   Для кожної людини природа завжди є джерелом радісних вражень, відкриттів, вона збагачує внутрішній світ людини через просте споглядання навколишньої краси рідного краю. Своєю різноманітністю оточуючий світ змалечку привертає увагу дітей. Відпочинок на природі недарма вважається найкращим, він корисно впливає на кожного з нас у всіх сенсах: емоційно збагачує, психологічно розвантажує, фізично зміцнює і оздоровлює. Пізнання природи для дитини починається з найперших років її життя. І повинно бути розумно спланованим дорослими, основні правила безпечної та культурної поведінки мають прищеплюватись кожній людині змалечку. Екологічне виховання дитини в дитячому садку повинно бути так організоване, щоб всіляко посилити пізнавальні можливості дітей завдяки формуванню в них допитливості та стійкого інтересу до навколишнього світу.
   Природа повинна відкритися перед дитиною як жива лабораторія, де можна спостерігати і вивчати життя її мешканців, як школа, в якій можна успішно оволодіти елементарними правилами поведінки, уміннями та навичками розумного використання природи, примноження її багатства. Тому педагогічний колектив та психологічна служба Ізяславського ясла-садка № 1 під керівництвом завідуючої Шаповал А.Д., знаходяться у постійному пошукові нових шляхів для реалізації основних завдань екологічного виховання дошкільників: збагатити чуттєвий досвід дітей у процесі пізнання природи; розвивати пізнавальні інтереси; знаходити можливості для прямих або опосередкованих контактів
дітей з природою; активізувати знання і вміння в різних видах діяльності. Ми розвиваємо в дітей вміння класифікувати живу природу, намагаємось у повному обсязі надавати малюкам основні необхідні знання про життєвий цикл та корисні властивості рослин, про життя тварин та птахів, правила співіснування усього живого на нашій планеті. Кожен педагог нашого колективу вважає, що екологічна культура дошкільника - засвоєння норм і правил поведінки стосовно об'єктів навколишнього середовища, вироблення умінь для включення в природоохоронну роботу. Це - рівень сформованості природоохоронної свідомості у дитини, її ставлення до природи, що ґрунтується на бережному ставленні до неї.
   Саме з метою збагачення знань та умінь безпечної поведінки людини у природному середовищі практичний психолог Ізяславського ясла-садка № 1 Батюк Н.В., педагог-методист Папель Л. І., вихователь Москович Т.А. за активного сприяння фахівеця з екологічної освіти Кратасюк Н. В., представниці Національного природного парку «Мале Полісся», провели екологічний тренінг для дошкільників – майбутніх школярів «Птахи прилетіли». До участі у тренінгу були запрошені практичні психологи Ізяславського району. Кратасюк Н. В. цікаво та змістовно розповіла дітям про червонокнижних птахів, про птахів рідної Ізяславщини. А практичний психолог Батюк Н. В. навчала дітей народних ігор та розваг, якими зустрічали весну українці за давніх часів. Адже повага до природи прищеплюється кожній дитині на основі народних традицій, бо українці завжди поважали і землю, на якій живуть, і усе живе навколо – Дивосвіт природи.
   Дітям- дошкільникам дуже сподобались цікаві, пізнавальні вправи та веселі ігри, а практичною частиною екотренінгу стало висаджування дерев на території дитячого садка. Батюк Н.В. та Кратасюк Н.В. вчили дітей правильно висаджувати дерева. Минуть роки, діти виростуть, приведуть до ясла-садка своїх дітей. І поглянувши на високі, пишні дерева з посмішкою згадають і цей сонячний весняний день, і своїх вихователів. Вони згадають своє дитинство, яке збережеться у глибині душі, озвавшись до усього світу в шепоті листя, у тонкому серпанку затінку від літньої спеки, який подарують посаджені турботливими руками дерева  для нових вихованців.

Адміністрація та психологічна служба Ізяславського ясла – садка № 1
 

 

Переглядів: 387 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0