ГоловнаРеєстраціяВхід Сб, 20.04.2024, 05:06
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Червень » 29 » «Державотворчі процеси історії України»
07:48
«Державотворчі процеси історії України»

   Під такою назвою 27 червня в дитячому оздоровчому таборі «Світанок»  відбувся тематичний захід, присвячений Дню Конституції України та 100-річчю утворення Генерального секретаріату Української Центральної Ради. На зустріч із дітьми, які відпочивають в таборі, та його персоналом до закладу завітали: заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації Віктор Кучерук, благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київський патріархат митрофорний протоієрей о. Володимир Ковальчук.
   Віктор Кучерук здійснив короткий екскурс в історію створення Генерального секретаріату Української Центральної Ради. Він розповів про діяльність першого українського уряду, познайомив учасників заходу із окремими персоналіями Генерального секретаріату Української Центральної Ради.  Зокрема було наголошено, що поряд із законодавчою гілкою влади, яку репрезентувала сама Центральна Рада, розпочиналося творення виконавчої влади, очолюваної Генеральним Секретаріатом. Справи внутрішні, фінансові, продовольчі, земельні, хліборобські, міжнаціональні та інші в межах України передавались до його компетенції.
   «Для того, щоб не псувати й без того складні стосунки з російським Тимчасовим урядом, а також через відсутність консенсусу між членами Центральної Ради, вирішили не вживати слово “уряд” чи “міністри”, натомість – “Генеральні секретарі”. До першого складу Генерального Секретаріату увійшли 8 Генеральних секретарів та Генеральний писар. Головою, а водночас Генеральним секретарем внутрішніх справ був обраний відомий політичний діяч і письменник Володимир Винниченко», - розповів Віктор Кучерук.
   Утворенням Генерального Секретаріату Центральна Рада продемонструвала серйозність своїх намірів щодо втілення автономії України. Як відзначав її голова Михайло Грушевський, Центральна Рада оголосила “шах” Тимчасовому уряду, поставила його “щільно перед загрозою конфлікту” і змусила до поступок: «Враження його було глибоке і тільки після нього всі кроки Центральної Ради включно з Універсалом в очах усіх, хто не вірив українському рухові і сподівався якось його “на кривій об’їхати”, переконалися в серйозності ситуації і необхідності з нею в певній мірі порахуватися”.
   Про розвиток демократичних традицій в політичному житті вже в період новітньої  історії  України, зокрема про історію прийняття сучасної Конституції України дітям та працівникам табору розповів заступник голови районної державної адміністрації  Володимир Левченко. Також Володимир Борисович передав усім учасникам заходу щирі вітання з нагоди Дня Конституції України від голови районної державної адміністрації, депутата обласної ради Бориса Яцкова.
   «28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України - першу Конституцію незалежної української держави. Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту - про державні символи в України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні. Прийняття конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Прийняття конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Дана конституція діє і сьогодні. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України», - розповів В.Левченко.
   Також до учасників зібрання звернувся отець Володимир. У своєму виступі він зупинився на морально-етичних нормах та правилах, яких повинен дотримуватися кожен християнин у своєму повсякденному житті.
   У подарунок гостям заходу представники колективу табору виконали вірш та пісню про Україну. Завершився захід танцювальним флешмобом у виконанні дітей та вихователів табору «Світанок».

Фотогалерея та відоматеріали

Переглядів: 315 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0