ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 29.03.2024, 03:40
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2018 » Травень » 15 » День Матері
14:48
День Матері

Стільки слів у рідній нашій мові, але для матері – найніжніші. Стільки мов у великому світі, але слово «мама» схоже у всіх народів. Можливо там, за межами відомого, на інших планетах у всесвіті ми змогли б знайти у мовах інших рас та навіть форм життя знайоме слово, і зрозуміли б, що воно може означати тільки найрідніше, найближче. Ту, що дарує життя. Маму.

Кожен день несе нас течією заклопотаності. Маленькі радощі та прикрощі, несподіванки чи довгоочікувані моменти створюють те, що ми називаємо словами «вчора», «сьогодні» та «завтра». Це – наш життєвий шлях. Ми йдемо вперед, долаємо його, залишаючи прожите у минулому. На узбіччі, позаду себе, залишаємо великі і малі події. Випадкових, а часом і важливих людей. Друзів і ворогів, знайомих і незнайомих. Іноді – родичів, з якими розвело нас життя. Але до тих пір, поки ти – людина, не треба залишати у минулому маму. Вона дала свою кров і плоть, щоб Господь мав у що помістити твою душу. Вона дала тобі найцінніше, що мала сама – життя. Це те, що рухає вперед все існуюче у світі. Адже у всього живого є своя мама. У той день, коли ти забудеш про маму, ти зневажиш цінність всього сущого, цінність самого себе і всього гідного, що ти робив чи можеш зробити.

Багато прекрасних слів сказано про матерів. У різні епохи, різні часи існування держав та релігій людство вірило у щось, а потім могло відкидати закони, догми та символи віри. Але одне незмінне у всіх поколінь людських – любов до матері, пошана до неї. Разом з новими поглядами, напрямками, якими рухається сучасна Україна, до нас приходять і нові свята. Наприклад, зворушливе і поетичне свято, який ми святкуємо у другу неділю травня: День Матері – свято триєдиної Матері Божої, матері – неньки, матері – Землі.  У культурі українців незмінною цінністю завжди є шанування образу матері, материнства. І кожен чоловік, жінка, дитина може у цей день ще раз сказати найріднішій мамі слова, які найдорожчі материнському серцю: «Мамо, я тебе люблю!».

Саме з метою вшанування Дня Матері, з повагою до споконвічного, але завжди нового для кожної жінки подвигу – материнства, педагогічний колектив Ізяславського ясла – садка № 1 під керівництвом завідуючої закладом Шаповал А. Д. підготував низку практичних занять, щоб малюки – вихованці закладу могли привітати і порадувати своїх мам та бабусь милими подарунками, зробленими власноруч. Одночасно вихователі провели з дітьми заходи, присвячені вшануванню матерів, нагадати дітям про щоденну любов та турботу, яку їх мами дарують своїм малюкам. А для вихованців – майбутніх першокласників практичний психолог закладу Батюк Н.В. та вихователь старшо – середньої групи Бовчалюк К.Б., спільно з бібліотекарем бібліотеки при РБК Зайчук Т.М. розробили та провели захід «Ми матір назвемо святою». Згадуючи творчість видатного поета нашого краю В. Кравчука, дорослі, що проводили маленьке свято для дітей, читали малюкам вірші зі збірки поезій В. Кравчука «Мамин день», казочки про маму, народні українські загадки і потішки про материнську працю та турботу. Потім біля пам’ятника великого поета нашої України Т. Г. Шевченка діти уважно слухали інші поетичні рядки, якими оспіваний образ матері навіки.

Дивлячись на нове зростаюче покоління, завжди хочеться сподіватись, що безперервним залишиться моральний зв'язок між нами. І нам вдасться передати дітям розуміння основних людських цінностей, головне з яких – любов і пошана до мами – Матері Божої, матері – неньки, матері всього сущого на Землі.

Адміністрація та психологічна служба Ізяславського ясла – садка № 1.   

 

Переглядів: 287 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0