ГоловнаРеєстраціяВхід Чт, 18.04.2024, 23:14
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Вересень » 21 » 21 вересня – Міжнародний День миру
07:38
21 вересня – Міжнародний День миру

   У сучасному світі мир – це найбільша цінність та казкова мрія. Адже нестабільність, страх та насилля – не просто лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися країнам, державам, народам…

   Саме тому існує цей день – Міжнародний день миру (International Day of Peace).

   Міжнародний день миру відзначають у всьому світі із 1982 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню.

   До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте в резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.

   У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.

Тема цього дня 2017 року – «Разом заради миру: повага, безпека та гідність для всіх».

   Цього року увага Дня миру зосереджена на залученні та мобілізації людей у всьому світу, щоби продемонструвати підтримку тим, кому вона потрібна в першу чергу – біженцям, мігрантам, особам потерпілим від військових дій.

   В Україні День миру встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно також 21 вересня – в Міжнародний день миру.


 

   У рамках відзначення Дня миру на Ізяславщині було проведено ряд тематичних заходів.

   21 вересня група дітей Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 пройшла символічною ходою миру вулицями міста та завітала до керівництва районної державної адміністрації, районної ради, Ізяславської міської ради, районного центру зайнятості, Ізяславського відділу Шепетівської місцевої  прокуратури, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» та інших. Під час зустрічей із керівниками установ та організацій  діти висловили своє прагнення жити у мирному та заможному суспільстві. На згадку про зустріч та з нагоди Дня миру діти вручили керівникам вищезазначених закладів виготовлені власноруч символи миру – ГОЛУБІВ.


   Спілкуючись із юними відвідувачами, голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Борис Яцков сказав: «Хоч Україна і бореться зараз за мир, Президент України Петро Порошенко робить все, щоб об’єднати світову спільноту і зупинити пролиття крові. Ми зобов’язані це зробити. Бо ми воюємо не для того, щоб знищити ворога. Ми боремося, щоб захистити мир. Сьогодні ми не просто захищаємо кордони своєї держави. На Донбасі проліг східноєвропейський кордон демократії і свободи, який теж захищає Україна ціною людських життів. Наші хлопці сьогодні захищають не тільки свою землю, але й демократичні права та свободу незалежної Польщі, країн Прибалтики, Румунії та Угорщини, а за ними і всього Західного світу».

   Крім того рада учнівського самоврядування «Шкільна держава» Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1 привітала перед початком уроків кожного учня й педагога закладу та вручила виготовлений із паперу в техніці орігамі «Голуб миру». Як прагнення дітей жити в мирі та злагоді дітьми цього навчального закладу було випущено  білих голубів.
Особливо зворушливим було відвідування учнями Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Ізяславського ясла-садка №1 «Струмочок». Школярі поспілкувались із дошкільниками, вручили їм пам’ятні подарунки, у відповідь вихованці дошкільного закладу виконали пісню про мир та Україну. Найбільше захоплення у малечі викликало випускання спільно із школярами символів миру білих голубів.

   З нагоди Дня миру в Ізяславському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія» відбулась виставка квіткових композицій «Ми за мир!». Із виставкою ознайомились заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко та керівник апарату районної державної адміністрації Ольга Манзюк

   Школярі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука влаштували стріт-арт з дитячого малюнку на асфальті «Розмалюємо світ у кольори веселки». Також у цей день у закладі відбулась святкова тематична лінійка. У ній взяв участь Ізяславський районний військовий комісар Сергій Царук.

   В Ізяславській ЗОШ І-ІІ ст. № 4 ім.В.Кобернюка  на великій перерві було організовано флеш-моб «З Україною в серці».

   Також протягом дня 21 вересня в інших закладах освіти району також відбулись тематичні заходи.

Бажаємо усім нам мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи,

не зводячи їх до боротьби за виживання!

Бажаємо нових відкриттів, які зупинять біди, хвороби і катаклізми! Бажаємо творити добро у кожній сфері діяльності, адже це наша країна, наша земля – нам з вами тут жити!


Фотогалерея Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Ізяславського ясла-садка №1 «Струмочок»

Відеоматеріали <1> | <2>


Фотогалерея Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія»

Фотогалерея Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ліцей» ім.О.Кушнірука

Фотогалерея Ізяславської ЗОШ І-ІІ ст. № 4 ім.В.Кобернюка

Переглядів: 428 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0