ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 29.03.2024, 00:46
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2018 » Вересень » 25 » Рій «Січ» на полі Пилявецької битви
09:26
Рій «Січ» на полі Пилявецької битви

З 21 до 23 вересня рій «Січ» Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ступенів приймав участь у таборуванні біля села Олексіївка Старосинявського району, де відбувалось козацьке свято "Твоєї пресвятої волі вовіки буде слава золота", присвячене 370-й річниці Пилявецької битви 1648 року.

Програма святкового дійства була надзвичайно насиченою: спільний молебень, парад духових оркестрів, кінний герць, військово-патріотичний квест, козацький вишкіл, тематичні лекції, відвідування музею в смт. Меджибіж.

Саме відчуття перебування на полі переможної битви української козацької армії, очоленої гетьманом Богданом Хмельницьким, проти військ Речі Посполитої переповнювало серця гордістю. Було цікаво порівняти свої сили з представниками шкіл, клубів та секцій військово-спортивного, національно-патріотичного спрямування.

На Пилявецькому полі наше козацьке товариство зустріло побратимів із Труханівської січі, друзів зі Староконстянтинова, багатьох знайомих. Як завжди, всім прийшовся до смаку наш козацький куліш. Ми отримали нові запрошення до участі у вишколах, археологічних експедиціях, прохання показати наше січове життя.

Нові знання з історії рідного краю, досвід таборування в екстремальних осінніх умовах, побратими із різних регіонів України – це те, що залишиться у дитячій пам’яті та серцях на все життя. І, звичайно, знову хочеться подякувати нашому наставникові Мельнику Миколі Володимировичу, який дає можливість кожному побачити чудові куточки нашої України, навчитись новому, проявити себе. Слова вдячності чудовому медичному працівникові Ганні Михальчук, справжньому козаку Олексію Корінцю, нашому куратору Ларисі Хмиз, адміністрації Ізяславського НВК № 5, керівництву Ізяславської райдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту за підтримку та допомогу.

 

Переглядів: 348 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0