ГоловнаРеєстраціяВхід Чт, 25.04.2024, 15:00
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Травень » 3 » Поїздка до Великорадогощанської школи
13:09
Поїздка до Великорадогощанської школи

   В рамках роботи гуртка «Джура», що працює в Ізяславському НВК №5 з метою сприяння організації роботи з патріотичного виховання дітей та молоді (керівник Слобоженюк В.П.), відбулась поїздка гуртківців до Великорадогощанської козацької школи «Січ», устрій якої максимально наближений до колишньої Січі Запорізької.

   Куратор «Січі» Гаврилюк Н.В. провела екскурсію школою. Гості завітали до куренів козачат, джур, спортивного куреня, до світлиці для дівчат, де вони навчаються шити, вишивати, готувати, до  каплички. Вчитель історії Мельник В.В. розповів про традиції козацтва, вірування і правила, що діяли не лише в козацькі часи, а й діють у їхній школі. Учні відвідали історико-краєзнавчий музей школи, в котрому є вишиванки, дерев’яні діжки, гончарні вироби, коловороти. Усі експонати зібрані з навколишніх сіл. Також діти мали змогу пройти кілька етапів естафети, під час проходження якої тренуються  юні козаки, та спробували смачний козацький куліш.

   Педагогічний та учнівський колективи Ізяславського НВК №5 висловлюють подяку директору Великорадогощанської школи Ігнашиній Галині Василівні, куратору «Січі» Гаврилюк Надії Василівні та вчителю історії Мельнику Миколі Володимировичу за незабутні враження.

За матеріалами Ізяславського НВК №5

Фотогалерея

Переглядів: 311 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0