ГоловнаРеєстраціяВхід Ср, 24.04.2024, 20:32
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Квітень » 13 » Обласний тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати.»
15:14
Обласний тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати.»

   Враховуючи динаміку розвитку спеціальної соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», Хмельницьку область у 2017 році долучено до науково-педагогічного експерименту по впровадженню інклюзивної освіти.
   У зв’язку з цим, Благодійним фондом Порошенко 10-12 квітня 2017 року у м. Хмельницькому було проведено тренінг для фахівців обласної, районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій на тему: «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати». В тренінгу прийняла участь і наша районна ПМПК завідувач Гнатюк С.І., консультанти: Бондарук О. В., Ярославська Л. І., Шуст Т. Є.
   Метою тренінгу було створення інклюзивного освітнього середовища у Хмельницькій області через прозоре фінансування за принципом «гроші за дитиною», з використанням бази даних щодо дітей з особливими освітніми потребами, урахуванням послуг, які необхідні дитині, потреб у надавачах послуг та наставництві. Формування нового суспільного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами, як до рівноправних громадян суспільства. Включення таких дітей у суспільні відносини.
   З учасниками тренінгу працювали досвідчені тренери: Лариса Шевчук заступник директора СЗШ № 168 м. Києва, головний аналітик Програми впровадження інклюзії, Аліна Мельник оргконсультант, психолог, бізнес-тренер, Катерина Мілютіна доктор психологічних наук, доцент Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка,  які надали вичерпні відповіді на більшість практичних запитань та обговорювали з учасниками тренінгу реальні шляхи комплексної підтримки фахівцями ПМПК, шкільних педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами за індивідуальними програмами розвитку, що включають корекційно-реабілітаційні заходи, психолого-педагогічний супровід і різноманітні засоби для навчання таких дітей.
   В роботі тренінгу прийняла участь  Порошенко Марина Анатоліївна Голова Благодійного Фонду Порошенка.  Дружина Президента поспілкувалася з учасниками семінару, вислухала їх думки та ідеї щодо впровадження інклюзивної освіти, а також вручила сертифікати про проходження тренінгу.
Марина Порошенко підкреслила, що на сьогодні інклюзивна освіта – це складова загальної освітньої реформи в Україні, яка надасть можливість всім дітям без винятку отримати якісну і доступну освіту у звичайних школах.
   “Пам’ятайте, що інклюзивна освіта та своєчасна психолого-педагогічна допомога – це шанс дитини стати паралімпійським чемпіоном, науковим діячем або навіть президентом. Висловлюю вдячність учасникам тренінгу, тренерам, місцевій владі, за те що ви робите інклюзивну освіту в Україні престижною. Я переконана, що спільними зусиллями ми з вами досягнемо великих успіхів на цьому шляху,” – сказала дружина Глави держави.

Завідувач районної ПМПК Світлана Гнатюк
 

Переглядів: 311 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0