ГоловнаРеєстраціяВхід Пт, 19.04.2024, 04:55
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Опитування
Ви - наш відвідувач:
Всього відповідей: 107
Контакти
Погода
 
Головна » 2017 » Серпень » 30 » Нарада по харчуванню
14:43
Нарада по харчуванню

   30 серпня відбулася нарада по харчуванню, яку провела головний спеціаліст відділу, відповідальна за харчування в районі, Крюкова Л.В. На нараду були запрошенні представники вді шкіл: відповідальні за харчування, медсестри та працівники харчоблоків. Людмила Володимирівна розпочала нараду з вітального слова з новим навчальним роком, далі відбувся аналіз роботи навчальних закладів по організації харчування в минулому навчальному році.
   У 2016-2017 навчальному році  харчувалося 3933 школярі, з них 1604 учні 1-4 класів (100%) – безкоштовно, відповідно до програми «Освіта Ізяславщини». Безкоштовно харчувалися 153 дитини пільгових категорій (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та учні 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»); 34 учні із сімей учасників АТО та 19 учнів із багатодітних сімей харчувалося завдяки фінансовій підтримці сільських рад; 1633 школярі (70%) харчувалося в минулому навчальному році за кошти батьків.

 

  • 100% харчування – Борисівський НВК, Ліщанська ЗОШ, Шекеринецький НВК, школи І-ІІ ступеня (крім Поліської ЗОШ та Ізяславської ЗОШ №4), школи І ступеня.
  • 90-98% - Білівський НВК, Кунівська ЗОШ, Мислятинська ЗОШ, Михнівська ЗОШ, Новосільська ЗОШ, Радошівська ЗОШ, Ріпківський НВК, Сахновецька ЗОШ, Поліська ЗОШ.
  • 70-79% - Ізяславська ЗОШ №4, Білогородська ЗОШ, Клубівська ЗОШ
  • 50-59% - Ізяславський НВК №2 (5-9 класи – 31%, 10-11 класи – 37%), Плужненський НВК (5-9 класи – 33%, 10-11 класи – 30%), Михлянська ЗОШ (5-9 класи – 34%, 10-11 класи – 13%)
  • 43% - Ізяславський НВК №5 (5-9 класи – 35%, 10-11 класи – 72%)
  • 39% - Ізяславська ЗОШ №1 (5-9 класи – 13%, 10-11 класи – 1%)

   Аналізуючи 2016/2017 навчальний рік, Людмила Володимирівна відмітила, що в школах відбулися позитивні зрушення та переміни в організації харчування дітей. Зокрема, в загальноосвітніх навчальних закладах розпочалося вирішуватися питання забезпеченості харчоблоків холодильним обладнанням, належного зберігання продуктів харчування, ведення необхідної документації. Покращено умови дотримання правил особистої гігієни учнів. Оновлено обладнання харчоблоків, а саме придбано: електрокомфорки, електром’ясорубки, морозильні камери, холодильники, електроплита, електроплита з духовкою, бойлери. Оновлено кухонний інвентар та посуд. 
   Основним завданням на наступний навчальний рік є продовження пошуку шляхів для вирішення питання оновлення та забезпеченості харчоблоків необхідним обладнанням.
   Далі головний спеціаліст відділу зупинилася детально на основних моментах, які не можна упускати при організації харчування: дотримання санітарних правил і норм, ведення необхідної документації, оформлення звітності, оформлення обідніх залів, куточків по харчуванню. Доповідь була супроводена відповідною презентацією з фото кращих харчоблоків навчальних закладів. 
   Також перед присутніми виступила бухгалтер по харчуванню Тетяна Миколаївна Поліщук, яка повідомила про підвищення цін, оформлення звітів бухгалтерських та про продукти харчування, які будуть постачатись на заклади, а також, про заготівлю овочів.
   Якісне харчування  (і в школі, і вдома) — це найважливіший чинник зміцнення здоров’я школяра, а відтак і запорука його нормального фізичного й інтелектуального розвитку.  Тому ми маємо працювати з учнями та батьками, доводячи, що здорове харчування - це здорова дитина.

 

Переглядів: 255 | Додав: Admin-VO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Важливо
Годинник
Важливі сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0